NOS NieuwsAangepast

Landelijke politici vol aan de bak

Het is het laatste weekend voor de gemeenteraadsverkiezingen en de kiezer moet vandaag flink zijn best doen om géén politicus tegen het lijf te lopen.

Veel partijen hebben hun kopstukken ingezet. Zo probeert premier Rutte vanmiddag in de Grote Kerk in Breda stemmen voor de VVD te winnen.

Ook andere VVD'ers moeten aan de bak. Een aantal bewindslieden doet vandaag zelfs drie plaatsen aan. Zo gaat de nieuwe staatssecretaris Wiebes naar Heemstede, Purmerend en Aalsmeer.

Successentour

PvdA-leider Samsom bezoekt Rotterdam en Amsterdam. In beide steden staat de partij op verlies in de peilingen. Op de 'verkiezingsrally' op het Osdorpplein in Amsterdam zijn daarom behalve gratis poffertjes de partijprominenten Asscher en Ploumen te vinden.

SP-leider Roemer is ook in Amsterdam. Hij gaat op 'successentour' naar de Van der Pekbuurt in Noord, die gered is van de sloop. Ook reist hij af naar Utrecht, waar hij het startsein geeft voor een protest van skaters.

De PVV doet maar in twee plaatsen mee aan de verkiezingen: Den Haag en Almere. Partijleider Wilders voerde afgelopen week al campagne in Den Haag. Vandaag zal hij flyeren in het centrum van Almere.

'Verraden'

D66-leider Pechtold gaat vanmiddag naar de markt in Leiden. Pechtold begon zijn politieke carrière als raadslid en wethouder in die stad.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 19 maart. De peilingen duiden erop dat minder dan 50 procent van de mensen naar het stembureau gaat. CDA-fractieleider Buma, vandaag op campagne in Bergeijk, wijt dat in een interview met de Telegraaf vooral aan premier Rutte. Die zou bij de campagne in 2012 zoveel beloftes hebben gedaan die hij niet heeft waargemaakt, dat de kiezers zich verraden voelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl