NOS NieuwsAangepast

PvdA'er neemt 'Hitler'-uitspraak terug

PvdA-bestuurder Fouad Sidali vindt dat hij PVV-leider Wilders niet had mogen vergelijken met Adolf Hitler. Vanochtend kwam hij terug van zijn tweet donderdagavond waarin hij schreef: "Hitler is onder ons. In de gedaante van Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten".

In een tweet vanmorgen schrijft Sidali vervolgens: "De vergelijking die ik maakte is ongepast en had ik niet mogen maken. Men moet wel beseffen welke emoties de uitspraken van Wilders oproepen". PvdA-voorzitter Spekman had eerder vanochtend afstand genomen van zijn partijgenoot en de vergelijking "ongepast" genoemd.

Verstandig

Wilders is tevreden over de nieuwe tweet van Sidali: "Sidali teruggefloten door Spekman, neemt woorden terug. Verstandig. Vertrek naar Marokko zou nog verstandiger zijn", aldus de PVV-leider.

"Ziekelijk"

Eerder op de ochtend dreigde Wilders nog met een kort geding, maar dat kort geding is inmiddels van de baan. Hij had de uitspraken van Sidali "onaanvaardbaar en ziekelijk" genoemd.

De aanleiding van de tweet van Sidali is de uitspraak van Wilders deze week op campagne op een Haagse markt. Hij zei dat zijn kiezers stemmen voor een "stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen".

Emotionele uitspraak

Ook PvdA-leider Samsom kwam met een reactie. "Sidali neemt terecht emotionele uitspraak over Wilders terug. Wilders houdt vast aan zijn haatdragende uitspraak over Marokkanen. Zegt alles", aldus Samsom in een tweet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl