NOS NieuwsAangepast

Dode goeroe mediteert in vriezer

Een overleden goeroe wordt in India sinds eind januari in een vriezer bewaard omdat zijn volgelingen niet geloven dat hij dood is. Ze denken dat Ashutosh Maharaj terugkomt om hen te leiden.

Op 29 januari werd Maharaj doodverklaard nadat hij waarschijnlijk was getroffen door een hartaanval. Maar volgens zijn aanhangers is hij niet dood, hij zou slechts in een heel diepe meditatie zitten. Ze vermoeden dat de goeroe tijdelijk naar de jaren '70 is teruggekeerd.

Afwachten

Volgens een woordvoerder van de goeroe heeft Maharaj vaak gezegd dat hij niet lang onder zijn volgelingen zou zijn. "We wachten af en zullen zien wat er gebeurt. We zijn er zeker van dat hij terugkomt." Anderen beweren dat ze nog met hun goeroe kunnen praten. Hij zou ze verzekerd hebben dat hij terugkomt.

Een oud-chauffeur van de leider probeerde te voorkomen dat zijn baas in de vriezer zou belanden. Hij was bang dat de volgelingen het alleen voorzien hadden op de eigendommen van de goeroe. De rechter in Punjab besloot uiteindelijk dat de volgelingen zelf mochten bepalen wat ze met het lichaam deden, omdat de goeroe toch doodverklaard was.

Goddelijk Licht

Ashutosh Maharaj is de spiritueel leider van de Divine Light Awakening Mission, de Missie van het Goddelijke Licht. Wereldwijd zouden er meer dan 30 miljoen aanhangers zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl