Nadat hij eind februari al was teruggetreden als technisch directeur, stopt Wiljan Vloet nu ook per direct als algemeen directeur bij Sparta Rotterdam. De 51-jarige Brabander stond al geruime onder grote druk door de tegenvallende prestaties van de Rotterdamse club uit de Jupiler League.

Vloet werkte sinds 2011 als algemeen én technisch directeur op Het Kasteel. Hij slaagde er, ondanks de komst van vele nieuwe spelers, niet in Sparta terug te brengen naar de eredivisie. Eind vorige maand droeg Vloet de technische zaken over aan Leo Beenhakker, prominent lid van de raad van commissarissen.

Het was de bedoeling dat hij wel als algemeen directeur zou doorgaan, maar vorige week werd al duidelijk dat een definitief vertrek onvermijdelijk was. Daarop is het contract van Vloet, dat nog doorliep tot medio 2016, met wederzijds goedvinden ontbonden.

Beneden verwachting

Sparta liep vorig seizoen op het nippertje promotie naar de eredivisie mis. De Rotterdamse ploeg presteert dit jaar echter ver beneden verwachting. De ploeg van trainer Gert Kruys, die eind vorig jaar de ontslagen Adrie Bogers opvolgde, staat momenteel op de tiende plaats.

Sparta is, als vervangende winnaar van de tweede periode, wel al verzekerd van een ticket voor de play-offs.

STER reclame