NOS NieuwsAangepast

Pinkpop bevestigt: Stones komen

De Rolling Stones treden op zaterdag 7 juni op tijdens Pinkpop. Dat hebben de Stones in hun officiële app onthuld. De festivalorganisatie heeft de komst van de band tijdens een persconferentie bevestigd.

Vanochtend zei organisator Jan Smeets nog dat hij nog niet zeker wist of de Stones zouden komen. "Zolang ik het verlossende telefoontje nog niet heb gehad, spring ik geen gat in de lucht."

Topvorm

De Stones schrijven in de app dat ze zin hebben in het optreden. Volgens gitarist Keith Richards is de band in topvorm, en zanger Mick Jagger schrijft: "Ik houd van festivals in de zomer en kan niet wachten tot de toer Europa aandoet." De band belooft klassiekers als Gimme Shelter en Paint It Black te spelen.

De Stones spelen in mei en juni na zeven jaar weer in Europa. Het optreden op Pinkpop is het enige dat ze in Nederland geven, volgens Smeets. Op 28 juni staan de Stones op het Belgische festival TW Classic. De komende weken wordt bekend welke andere locaties ze aan zullen doen.

Pinkpop is van 7 tot 9 juni in het Limburgse Landgraaf. Zaterdag start de kaartverkoop voor het festival.

Programma

Andere artiesten op zaterdag zijn John Mayer, Flogging Molly, White Lies en Joe Bonamassa. Op zondag is Arctic Monkeys de hoofdact. Verder treden Robert Plant, Editors, The Kooks en Limp Bizkit op.

In december werd al bekend dat de Amerikaanse metalband Metallica op maandag het festival afsluit. Op die dag spelen ook Arcade Fire, Mastodon en Gogol Bordello.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl