NOS NieuwsAangepast

ING betreurt "boef uit Curaçao"

ING heeft excuses aangeboden aan een Rotterdamse student die per ongeluk een discriminerende mail van een medewerker van het bedrijf had gekregen.

De student van de Hogeschool Rotterdam wilde stage lopen bij ING Lease. Na wat heen en weer mailen kreeg hij een mail waarin stond: "Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?"

De Hogeschool Rotterdam noemt het ongehoord en onacceptabel dat iemand zich zo uitlaat over een student. De 23-jarige student deed volgens het AD aangifte van discriminatie.

Onbehoorlijk

ING noemt de uitspraak in een reactie volstrekt onbehoorlijk en zegt dat het gedrag indruist tegen de gedragscode van ING. Het bedrijf zegt maatregelen te hebben getroffen tegen de medewerker.

De bank heeft excuses aangeboden aan de student, en heeft hem aangeboden de stageplaats opnieuw te bespreken. De student is daar volgens ING niet op ingegaan.

Soortgelijke mail

In november vorig jaar kreeg een sollicitant een soortgelijke mail van een Arnhems elektronicabedrijf. Een werknemer stuurde een mailtje met daarin de tekst "Is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)" per ongeluk niet naar zijn chef, maar naar de sollicitant.

Het Openbaar Ministerie maakte vorige maand bekend de medewerker die de mail stuurde te vervolgen voor discriminatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl