NOS NieuwsAangepast

Onbekende inzittenden beide Iraans

De mannen die met een gestolen paspoort aan boord gingen van het vermiste Malaysia Airlines-toestel, hadden allebei de Iraanse nationaliteit. Dat heeft Interpol bevestigd. De internationale politie-organisatie heeft foto's van het duo vrijgegeven.

Vanochtend werd al duidelijk dat een van de mannen een 19-jarige Iraniër was. Hij wilde via Peking en Amsterdam naar Frankfurt vliegen, naar verluidt om daar asiel aan te vragen.

Paspoorten

Over de tweede onbekende passagier was alleen bekend dat hij een niet-Aziatisch uiterlijk had. Interpol-baas Noble meldt nu dat het gaat om een Iraniër van 29. Hij was op weg naar Kopenhagen.

De mannen reisden met de paspoorten van een Italiaan en een Oostenrijker. Hoe ze daarmee toch aan boord van vlucht MH 370 konden komen, is onduidelijk.

Ook is niet duidelijk waarom ze met de gestolen paspoorten reisden. Volgens Noble hadden de twee geldige Iraanse reisdocumenten en hebben ze die gebruikt om Maleisië binnen te komen.

Geruchten

De twee Iraniërs werden na het verdwijnen van het toestel aangemerkt als verdacht. Het feit dat ze met gestolen paspoorten reisden, wakkerde geruchten aan dat een aanslag op de Boeing was gepleegd. Noble zegt dat hij "niet geneigd" is om te denken dat het bij de verdwijning om een aanslag gaat.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines is nog altijd spoorloos. Het toestel is vrijwel zeker in de Zuid-Chinese Zee gestort. Er waren 239 mensen aan boord, onder wie een Nederlandse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl