NOS NieuwsAangepast

Dijsselbloem: belasting herzien

Minister Dijsselbloem van Financiën zegt dat op zijn ministerie wordt gedacht over een herziening van het belastingstelsel, waarbij de lasten op arbeid omlaag zouden gaan. Hij voegt er wel aan toe dat die herziening pas over vier tot vijf jaar kan worden doorgevoerd.

Volgens Dijsselbloem (PvdA) is er op dit moment geen ruimte om de belasting op arbeid te verlagen. De minister deed zijn uitspraken bij politiek café Piment in Doetinchem. Hem werd gevraagd wat hij vindt van de eis van D66 dat, in ruil voor begrotingssteun, de belastingen in de onderste schijf worden verlaagd met een miljard euro.

Dijsselbloem zei in Doetinchem dat er nog geen concrete werkgroep mee aan de slag is gegaan, maar dat op het ministerie al langer over wordt gedacht. De maatregel zou moeten worden gecompenseerd door de belasting op vermogen te verhogen en door milieuheffingen.

D66-leider Pechtold reageerde op Twitter met: "Constructieve koerswijziging. Hulde!". Hij wil van de week wel meer duidelijkheid van de minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl