NOS NieuwsAangepast

Geen afspraken na gesprek Poetin

Nieuw diplomatiek overleg over de situatie op de Krim heeft opnieuw niets opgeleverd. President Poetin sprak vanmiddag met onder anderen bondskanselier Merkel en premier Cameron.

In die gesprekken herhaalde Poetin zijn standpunt dat Rusland het internationaal recht niet heeft geschonden. Hij verdedigde het besluit van het parlement van de Krim om een referendum te houden over de toekomst van het schiereiland.

Nieuwe sancties

Merkel wees Poetin er op haar beurt op dat het referendum wel degelijk een schending is van het internationale recht. Merkel zei verder teleurgesteld te zijn dat er nog steeds geen vooruitgang is geboekt met het vormen van een internationale contactgroep, waarin oplossingen voor de crisis op de Krim kunnen worden aangedragen.

Merkel dreigt met nieuwe sancties van de EU als gesprekken met Rusland ook de komende dagen niets opleveren. De bondskanselier gaf als voorbeelden het bevriezen van tegoeden en het opleggen van reisverboden naar EU-landen.

De Oekraïense premier Jatsenjoek reist komende week naar de Verenigde Staten. Hij heeft daar "verschillende ontmoetingen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl