Luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines stuurt meer medewerkers naar het vliegveld van Peking, om daar honderden radeloze familieleden en vrienden van passagiers van de vermiste Boeing 777 bij te staan. De maatschappij maakte vannacht bekend dat het ergste moet worden gevreesd.

De meeste inzittenden van het bij Vietnam van de radar verdwenen toestel kwamen uit China. NOS-correspondent Marieke de Vries zag op het vliegveld van Peking veel mensen die wanhopig op zoek zijn naar informatie over het lot van hun geliefden.

Zoektocht hervat

Intussen is bij daglicht in de Vietnamese wateren de zoektocht hervat naar het toestel. Reddingswerkers en militairen uit Vietnam, Maleisië, Singapore, de Filipijnen, China en Amerika zoeken naar brokstukken. Gisteren vonden ze in het gebied oliesporen op het water.

In Amerika is een toestel met luchtvaartonderzoekers naar Maleisië vertrokken. Een team van de FBI is al aangekomen in het land. De Amerikanen gaan samen met de Maleisische autoriteiten onderzoeken of er sprake is van terrorisme.

Terrorisme

De identiteit van in totaal vier passagiers aan boord van het toestel wordt onderzocht. Gisteren werd bekend dat twee "slachtoffers" helemaal niet aan boord waren. Onbekenden reisden met hun gestolen paspoort.

De Boeing 777 van de Maleisische luchtvaartmaatschappij was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. De gezagvoerder had zich niet gemeld bij de Vietnamese luchtvaartautoriteiten op het moment dat het toestel het Vietnamese luchtruim had moeten binnenvliegen.

Aan boord van vlucht MH370 waren 227 passagiers en 12 bemanningsleden uit veertien verschillende landen. Een passagier kwam uit Nederland.

STER reclame