NOS VoetbalAangepast

"Berlusconi zet AC Milan te koop"

Silvio Berlusconi zou van plan zijn om AC Milan te verkopen. De eigenaar van de Rossoneri zou investeringsmaatschappij Lazard Ltd. hebben ingeschakeld om de club bij potentiële kopers aan te bieden, zo meldt de financiële nieuwszender Bloomberg.

Een zegsman van Fininvest - het investeringsbedrijf van Berlusconi - ontkent de berichtgeving en spreekt van "ongefundeerde informatie". Ook Berlusconi gaf tegen Gazzetta dello Sport een korte reactie: "Milan is niet te koop".

Bloomberg-verslaggever Jonathan Ferro zei evenwel in een tv-uitzending van Bloomberg uit betrouwbare financiële kringen te hebben vernomen dat Berlusconi de zevenvoudig Champions League-winnaar op de markt wil brengen.

Berlusconi is sinds 1986 eigenaar van Milan en maakte onlangs zijn dochter Barbara directielid van de club waar Clarence Seedorf hoofdtrainer is.

Op vijf na waardevolste

De waarde van AC Milan wordt momenteel geschat op 688 miljoen euro. De club is daarmee de op vijf na waardevolste ter wereld.

Volgens Bloomberg vertegenwoordigen alleen Real Madrid (2,38 miljard euro), Manchester United (2,29), FC Barcelona (1,88), Arsenal (959 miljoen) en Bayern München (938) meer waarde dan Milan.

Milan in buitenlandse handen?

In geval van een verkoop zou Milan de volgende Italiaanse topclub kunnen worden die in buitenlandse handen komt. Stadgenoot Internazionale wordt sinds september 2013 geleid door de Indonesiër Erick Thohir en AS Roma is in Amerikaanse handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl