NOS SchaatsenAangepast

Eerste NK-titel voor Verweij

Koen Verweij is in het Olympisch Stadion voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen allround geworden. De TVM-rijder profiteerde van de diskwalificatie van Sven Kramer, die vanwege een onreglementaire kick-finish zaterdag op de 5.000 meter uit de wedstrijd werd gehaald, én van zijn opgebouwde voorsprong van liefst 44,78 seconden.

Op de afsluitende 10.000 meter noteerde Verweij, die aantrad tegen Renz Rotteveel, de tweede tijd (14.03,72). Hij moest alleen Arjan van der Kieft voor zich dulden, die met 13.57,67 de winst op de tien kilometer op zijn naam schreef.

WK allround

In 2010 eindigde Verweij voor het eerst op het podium bij de NK allround. Achter Wouter Olde Heuvel en Ted-Jan Bloemen werd hij destijds derde. In de twee jaren die volgden werd hij tweede achter respectievelijk Olde Heuvel (2011) en Bloemen (2012).

Op grond van de uitslag van het NK gaan de startbewijzen voor de WK allround in Heerenveen naar Verweij, Rotteveel en Olde Heuvel. Als vierde WK-deelnemer werd Jan Blokhuijsen aangewezen door de KNSB.

Bekijk hier de volledige uitslag van de 10.000 meter en het eindklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl