NOS NieuwsAangepast

Dood demente man zelfverdediging

De openbaar aanklager in de Amerikaanse staat Georgia ziet af van het vervolgen van een man die een Alzheimer-patiënt doodschoot. De demente man stond 's nachts op de deur van de verloofde van de schutter te kloppen. Volgens het OM kan niet bewezen worden dat de man niet uit zelfverdediging schoot.

De 72-jarige Alzheimer-patiënt Ronald Westbrook wist in november vorig jaar uit zijn woning te glippen. Zijn slapende vrouw hoorde het alarm niet afgaan.

Hij doolde in de vroege uurtjes door de straten van de plaats Chickamauga. Na een wandeling van zo'n vijf kilometer belandde hij bij het huis van de verloofde van de 35-jarige Joe Hendrix.

Post

Westbrook klopte herhaaldelijk op de deur en belde meerdere keren aan bij de vrouw. Hendrix, die ook in het huis was, rende naar buiten met een pistool in zijn hand.

Hendrix kon bijna niets zien in het donker, maar zag wel dat de man richting hem liep. Hendrix heeft verklaard dat hij verschillende keren naar Westbrook riep dat die moest blijven stilstaan, maar de Alzheimer-patiënt liep gewoon door.

De bang geworden Hendrix zag dat de man iets in zijn hand had. Hij schoot Westbrook enkele keren in zijn borst. Later bleek dat het slachtoffer post in zijn hand hield die hij uit brievenbussen had gehaald.

Teleurgesteld

Na de beslissing van de openbaar aanklager liet de schutter weten opgelucht te zijn. Hij zegt dat zijn gedachten en gebeden uitgaan naar de familie van Westbrook.

Diens weduwe is teleurgesteld. "Mijn man had niet hoeven sterven", zegt Deanne Westbrook (70) in de Los Angeles Times. "Hij was op zoek naar hulp."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl