NOS VoetbalAangepast

De Boer: nog nooit meegemaakt

Het dubbele pak slaag tegen Red Bull Salzburg dreunt nog na in Amsterdam. Voor Ajax-trainer Frank de Boer komt het dan ook goed uit dat zondag de Klassieker tegen Feyenoord wacht.

De Boer toont zich een dag na de uitschakeling in de Europa League nog steeds onder de indruk van Salzburg. "We hebben van een heel goede tegenstander verloren. Ze hanteerden een bepaald spelidee waar we niet tegen opgewassen waren. We hebben beide duels dan ook terecht verloren. Ik heb nog nooit tegen een team gespeeld dat continu zoveel druk naar voren geeft. Dat maken we in Nederland, maar ook in Europa, niet mee."

Ondanks de kritiek op het spel van Ajax en het Nederlandse voetbal in het algemeen, houdt De Boer vol dat de twee verloren wedstrijden tegen Salzburg op zichzelf staan. "Vergeet niet dat er eerder dit seizoen na onze overwinning op FC Barcelona zelfs werd gezegd dat we bij wijze van spreken de Champions League konden winnen. En nu we twee keer zijn weggespeeld door Salzburg kunnen we er plotseling niets meer van? Dat gaat me we veel te ver. Die opvattingen liggen veel te ver uit elkaar."

"Parkeren en leren"

De Ajax-trainer wijst er ook nog eens fijntjes op dat Bayern München tijdens een oefenduel in de winterstop door de Oostenrijkers met 3-0 naar huis werd gestuurd. "Bayern kwam er toen niet aan te pas. Hoewel Guardiola halverwege wat wijzigingen doorvoerde, bleef Salzburg gaan. We moeten dit nu parkeren en ervan leren. We gaan over tot de orde van de dag en dat is Feyenoord-uit."

De Boer denkt dat Ajax zich zondag wel weer kan oprichten tegen de grote rivaal in Rotterdam. "Tegen AZ hebben we vorige week laten zien dat we het kunnen. Laten we dan ook zondag tegen Feyenoord tonen dat we er drie dagen na een verloren Europese wedstrijd weer staan."

Schöne, Serero onzeker

"Als wij zondag winnen dan zijn de kansen op de landstitel denk ik wel verkeken voor Feyenoord. Het is daarom belangrijk dat we drie punten uit De Kuip meenemen. We kunnen een goede slag slaan richting het kampioenschap", sprak De Boer.

Of Lasse Schöne en Thulani Serero zondag van de partij kunnen zijn in De Kuip, is nog niet duidelijk. Beide spelers ontbraken donderdag door blessures. De Boer kijkt de komende dagen of het tweetal fit genoeg is om bij de wedstrijdselectie te zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl