NOS NieuwsAangepast

Mt. Gox: alle bitcoins gestolen

Bitcoin-beurs Mt. Gox heeft uitstel van betaling aangevraagd. De Japanse handelsplaats voor de digitale munteenheid zegt dat misschien alle bitcoins zijn gestolen door hackers. Uitstel van betaling is vaak een opmaat voor een faillissement.

De directeur van Mt. Gox, Mark Karpeles, bood op een persconferentie zijn excuses aan. Volgens hem is de hack te wijten aan een fout in het systeem van de bitcoin-beurs.

Schuldeisers

Het bedrijf heeft een schuld van zo'n 46 miljoen euro en dat is meer dan Mt. Gox waard is. Er zijn ongeveer 127.000 schuldeisers.

Bij Mt. Gox konden mensen bitcoins kopen en verkopen. Ook konden klanten hun virtuele munten bewaren bij het bedrijf.

Offline

Mt. Gox raakte de afgelopen tijd steeds verder in de problemen. Eerder deze week ging de website offline, nadat andere bitcoin-diensten zich hadden gedistantieerd van Mt. Gox. Daarna startte de Japanse financiële toezichthouder een onderzoek.

Op internet werd al langer gespeculeerd dat de oudste bitcoin-handelsplaats was gehackt, maar tot vandaag zei het bedrijf daar niks over.

Koers

Bitcoins zijn een virtuele munteenheid. De koers van de munt fluctueert sterk. In november was 1 bitcoin nog ruim 700 euro waard. Nu is dat iets meer dan 400 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl