NOS NieuwsAangepast

Soumaya S. hip en zonder nikab

Terreurverdachte Soumaya S. heeft haar nikab verruild voor een hippe hoed. Ze kwam vanochtend de rechtbank in Amsterdam binnen voor een zitting zonder bedekt gezicht.

Soumaya S. is de ex-vrouw van Nourridin el F., die gezien wordt als kopstuk van de Hofstadgroep. Ze hoorde de officier van justitie 4 jaar celstraf tegen haar eisen voor deelname aan een terroristische organisatie en het maken van plannen om politici te doden.

Ze kreeg daarvoor al eerder 4 jaar, en ze hoeft dan ook niet opnieuw de gevangenis in. De zaak wordt nu echter op last van de Hoge Raad overgedaan.

Vernietigd

De AIVD onderschepte een gesprek tussen S. en haar zus die bij een apotheek werkte in Den Haag. Daarin vroeg zij haar zus naar namen en adressen van politici die daar klant waren.

De vrouw werd daarvoor veroordeeld tot 4 jaar cel, maar die veroordeling werd eind 2011 vernietigd door de Hoge Raad. Volgens de Raad was het bewijs in die zaak niet goed getoetst. Het Amsterdamse hof behandelt nu de zaak opnieuw.

Het Openbaar Ministerie zegt dat Soumaya S. een ander mens is geworden, mede door haar uiterlijke metamorfose en het feit dat ze nu politicologie studeert. Het OM ziet dan ook geen gevaar voor herhaling. Justitie neemt het S. wel kwalijk dat zij nooit afstand heeft genomen van haar acties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl