NOS NieuwsAangepast

Vluchtauto duo gevonden in Münster

De auto van het voortvluchtige Nederlandse stel is vanochtend in Münster gevonden. Dat heeft de Duitse politie bevestigd aan de NOS. Münster ligt 68 kilometer over de grens bij Enschede.

Het gaat om een blauwe Honda CRV. Het voertuig werd aangetroffen aan de rand van het centrum bij de Aasee. De politie werd getipt door een voorbijganger.

Het is niet duidelijk hoe lang de auto al in Münster staat. De politie wil niet zeggen of er iets in het voertuig is gevonden. Bij de politie in Münster zijn geen meldingen binnengekomen van gestolen auto's in de stad, maar een woordvoerder zegt ervan uit te gaan dat het paar "mobiel is".

Advies

De blauwe Honda is van een gezin uit Enschede. De voortvluchtigen Antonio Marcus van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) namen de auto mee nadat ze de vader van het gezin hadden gegijzeld. Hij werd in Ahaus, over de grens bij Enschede vrijgelaten, waarna de twee er met de Honda vandoor gingen.

De politie onderzoekt of de twee nog in Münster zijn. Inwoners hebben het dringende advies gekregen om geen onbekenden binnen te laten.

Getuigen zeggen dat ze de twee in Keulen hebben gezien. De politie in Keulen trekt de tip na, maar zegt dat er geen sprake is van een grote zoekactie. Wel controleren agenten hotels in de binnenstad.

Camping

Op de camping waar het duo maandag een gast neerschoot die hen betrapte bij het inbreken in zijn caravan heeft de politie opnieuw sporenonderzoek gedaan. Dat zegt de campingeigenaar. Volgens hem moesten hij en de gasten de camping een paar uur verlaten. De politie wil niets zeggen over het onderzoek.

Met het neergeschoten slachtoffer gaat het volgens de campingeigenaar beter. De patiënt is van de ic naar een gewone verpleegafdeling overgeplaatst.

Zoekactie

Gisteren was er een grote zoekactie in Gronau naar het stel. Gronau ligt vlak over de grens bij Enschede op de route naar Münster.

Gisteravond en vannacht zochten arrestatieteams en een helikopter in de provincie Groningen naar de twee.

Interpol

Politieorganisatie Interpol heeft de twee verdachten inmiddels op de internationale opsporingslijst gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl