NOS NieuwsAangepast

Stoppen met mailen blijkt lastig

Het is ict-bedrijf Atos niet gelukt om e-mail uit het bedrijf te verbannen. In 2011 zei het bedrijf dat binnen drie jaarmedewerkers niet meer met elkaar hoefden te mailen.

"Het is niet helemaal gelukt. We hebben inmiddels 60 procent van het e-mailverkeer teruggedrongen", zegt Rob Pols, de Nederlandse bestuursvoorzitter van Atos.

Als alternatief voor e-mail heeft het bedrijf een eigen sociaal netwerk opgezet waarop medewerkers berichten kunnen plaatsen en informatie kunnen uitwisselen. Maar nog niet alle medewerkers zijn daarop aangesloten.

Te veel tijd

Volgens het bedrijf slokt e-mail te veel tijd op en zijn te veel berichten nutteloos. Pols: "Het gebruik van e-mail heeft vele nadelen. Bij ons zaten mensen zes uur per dag achter een mailprogramma. Je moet kijken naar andere manieren van communiceren."

Bellen of elkaar berichten sturen via chatprogramma's zijn volgens het bedrijf prima alternatieven. Pols: "En bijvoorbeeld naar elkaar toelopen en met elkaar praten. Laat die pc even staan. Praat met elkaar."

Toch lukt het de topman ook niet om helemaal te stoppen met mailen. "Vier jaar geleden zou ik alles via de e-mail hebben gedaan. Vandaag doe ik minder dan 5 procent van mijn werk per mail", aldus Pols.

Eind 2015

Atos gaat door met het ontwikkelen van alternatieven voor e-mail. Het bedrijf denkt dat dat er eind 2015 nauwelijks meer wordt gemaild binnen het bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl