NOS NieuwsAangepast

Benno L. mag in Leiden blijven

Zedendelinquent Benno L. mag in Leiden blijven wonen. Dat heeft burgemeester Lenferink besloten na overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en Reclassering Nederland.

"Ik blijf ervan overtuigd dat de huisvesting van L. in Leiden verantwoord is en dat door zijn aanwezigheid de veiligheid niet in het gedrang komt", schrijft de burgemeester. "Opnemen en in contact blijven is beter dan buitensluiten en isoleren."

L. voelt zich gesteund door de gemeente en de reclassering, laat zijn advocaat weten. Verhuizen en steeds opnieuw beginnen noemt de advocaat geen optie. L. verwacht dat men in Leiden zijn veiligheid kan garanderen.

Geen contact met kinderen

De veroordeelde zwemleraar L. mag in Leiden geen contact hebben met kinderen. Schoolbesturen en instellingen voor verstandelijk gehandicapten worden door de gemeente ondersteund en geholpen met voorlichting.

L. moet uit zijn isolement gehaald worden, vindt de burgemeester. Vrijwilligers gaan contact met hem houden en hem begeleiden bij activiteiten buiten de deur. Als L. buiten Leiden wil reizen dan moet hij zijn route van tevoren bespreken met de reclassering.

Samenscholingsverbod

Zaterdag werd bekend dat Benno L. in Leiden woont. Daarop ontstond veel onrust in de stad. Demonstranten verzamelden zich meerdere keren bij zijn huis, waarop de gemeente een samenscholingsverbod afkondigde.

Premier Rutte noemde de huisvesting van iemand die is veroordeeld wegens kindermisbruik eerder vandaag een duivels dilemma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl