Het eerste dopinggeval op de Winterspelen in Sotsji is een feit. Het gaat om de Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle .

De Duitse delegatie in Sotsji maakte zelf bekend dat een van de Duitse olympiërs betrapt is op het gebruik van een verboden middel, maar noemde geen naam of sport. Later bevestigde het IOC dat het om Sachenbacher gaat.

Afwijkend resultaat

Het Duitse olympisch comité heeft van het Internationaal Olympisch Comité te horen gekregen dat een test een van de normen afwijkend resultaat heeft opgeleverd.

Volgens Bauer zal het niet bij dit ene dopinggeval blijven. Hij beweert dat er in nog twee andere sporten olympische deelnemers betrapt zijn.

Startverbod in 2006

Sachenbacher kwam al vijf keer in actie in Sotsji. De 33-jarige Duitse eindigde als vierde op de massastart en in de gemengde estafette. Voor de vrouwenestafette van vrijdag is ze echter buiten de ploeg gelaten.

Sachenbacher kreeg bij de Olympische Spelen van 2006 al eens een startverbod opgelegd vanwege een te hoog hemoglobinegehalte. Ze was toen nog actief als langlaufster. Twee jaar geleden maakte ze de overstap naar de biatlon.

STER reclame