NOS NieuwsAangepast

Wolfsen moet getuigen

Oud-burgemeester Wolfsen van Utrecht moet getuigen in een zaak van een weggepest gezin. Hij wordt op 24 maart gehoord, aldus advocaat Yehudi Moszkowicz, die optreedt namens het gezin.

Het Marokkaanse gezin werd in 2011 door een groep jongeren weggepest uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Volgens de advocaat vroeg burgemeester Wolfsen de gezinsleden toen persoonlijk terug te keren naar hun woning. De familie zou van Wolfsen de garantie hebben gekregen dat ze veilig zouden zijn bij terugkomst naar hun wijk.

Schadevergoeding

Eenmaal terug in de Leidsche Rijn begon het treiteren opnieuw, waarop het gezin wederom vertrok. De rechter wil Wolfsen onder meer horen over die garantiestelling, aldus de advocaat.

De familie eist 70.000 euro schadevergoeding van de gemeente, politie of justitie, omdat zij niet de bescherming hebben geboden die beloofd zou zijn. Het bedrag is onder meer bedoeld voor de kosten van twee verhuizingen, meubilair, een vernielde woning en immateriële schade.

In brand

Het gezin werd jarenlang getreiterd, maar het geweld bereikte een hoogtepunt in 2010. Het huis van de familie is beklad, de auto in brand gestoken en ruiten werden ingegooid. Het gezin bestond toen uit een vader, hoogzwangere moeder en twee jonge kinderen.

Eerder wilden politie, justitie en de gemeente Utrecht geen schadevergoeding betalen aan het gezin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl