NOS NieuwsAangepast

Zweepslagen bij protest Pussy Riot

Leden van de Russische veiligheidsdienst hebben zwepen en pepperspray gebruikt om een protest van de punkband Pussy Riot te verhinderen. Zes bandleden wilden in Sotsji protesteren onder een reclameposter voor de Olympische Spelen.

Pussy Riot vraagt vaker aandacht voor de homowet en voor betere mensenrechten.

Maskers af

Toen Pussy Riot wilde beginnen met het protest grepen veiligheidsdiensten in. Ze trokken de bandleden hun maskers af en gooiden een gitaar in de vuilnisbak.

Journalisten die verslag deden van het incident, werden hardhandig weggeduwd door leden van de Russische veiligheidsdienst.

Het incident duurde nog geen drie minuten. Geen van de bandleden is gearresteerd. Dinsdag werden twee leden van Pussy Riot in Sotsji wel korte tijd vastgezet.

Niet naar Sotsji

Eerder riepen de bandleden wereldleiders op om niet naar de Olympische Spelen te gaan. Ook koning Willem Alexander en premier Rutte kregen dat verzoek.

De band werd in 2012 wereldnieuws, door een protest tegen president Poetin in een kathedraal in Moskou. De bandleden werden daarvoor veroordeeld tot een straf in een werkkamp. Vorig jaar kwamen ze vervroegd vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl