NOS NieuwsAangepast

Kamer: verbied ophangen gevogelte

De Tweede Kamer wil een verbod op het levend ophangen van gevogelte voor de slacht. Nu worden vogels vaak ondersteboven aan haken gehangen voordat ze worden geslacht. Volgens critici is dat een zeer onvriendelijke methode, die onnodige stress veroorzaakt bij de kippen, kalkoenen en eenden.

Een Kamermeerderheid van PvdA, SP, PVV, D66, GroenLinks en 50Plus steunt een initiatief van de Partij voor de Dieren om een eind te maken aan deze methode. Als alternatief ziet partijleider Thieme van de Partij voor de Dieren het bedwelmen van de dieren met CO2.

Onzin

Staatssecretaris Dijksma zei eerder dat een verbod op het levend ophangen van gevogelte alleen in Europees verband kan worden geregeld. Ze zet wel in op alternatieven waarmee deze werkwijze kan worden voorkomen.

Thieme noemt de redenering van Dijksma grote onzin. Ze benadrukt dat Nederland op het gebied van dierenwelzijn wel vaker een strenger beleid voert dan de Europese Unie. Dat een Kamermeerderheid af wil van deze slachtmethode, vindt zij "spectaculair".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl