NEC boekt verdiende zege op RKC

In de kelder van de eredivisie heeft NEC een belangrijke zege in Waalwijk geboekt. NEC versloeg er RKC (3-1) en heeft voor het eerst in lange tijd weer eens drie clubs onder zich.

De ploeg van coach Anton Jansen won verdiend. Kevin Conboy was in de beginfase al twee keer dicht bij een treffer, maar paal en lat stonden succes in de weg. Tussendoor had Romeo Castelen RKC bij diens eerste aanval met een schot van zo'n 16 meter op 1-0 gezet.

Halverwege de eerste helft kwam NEC op 1-1 door Navarone Foor, die attent was na een vrije trap van Ryan Koolwijk en uit de rebound scoorde. Vlak voor de rust namen de Nijmegenaren de leiding in Waalwijk. De vrijstaande Lasse Nielsen kopte een vrije trap van Koolwijk achter doelman Jan Seda.

RKC, dat recent thuis won van PSV en FC Utrecht, voerde de druk in de tweede helft wel op, maar de ploeg van coach Erwin Koeman dwong weinig af. De Brabanders gaven steeds meer ruimte weg en NEC profiteerde daarvan in de 71ste minuut. Søren Rieks werd diep gestuurd op rechts, gaf voor en Michael Higdon tikte bij de tweede paal de 3-1 binnen.