Twente wint van pover Vitesse

Aangepast

FC Twente heeft op eigen veld de topper tegen een pover spelend Vitesse met 2-0 gewonnen. Voor de Arnhemmers was het de eerste nederlaag in acht uitwedstrijden.

Twente domineerde vanaf het begin, maar het kon voor de rust het bij tijd en wijle slordige spel van Vitesse nog niet afstraffen. Dat de Arnhemmers zo lang standhielden, was mede de verdienste van Piet Velthuizen. De doelman moest al in de beginfase onheil voorkomen toen Luc Castaignos voor gevaar zorgde na zwak verdedigen van Marko Vejinovic. Later keerde Velthuizen ook nog inzetten van onder anderen Kyle Ebecilio en Dusan Tadic.

Vitesse moest het hebben van pogingen van afstand van Christian Atsu en Vejinovic. Hun schoten konden doelman Nick Marsman echter niet verontrusten.

Doelpunt en assist Castaignos

Na de pauze brak Castaignos de ban voor Twente. De aanvaller verscheen na een diepe bal uit de verdediging oog-in-oog met Velthuizen en verschalkte de doelman met een diagonale schuiver.

Na een uur voetbal werd Vitesse gereduceerd tot een tiental toen Patrick van Aanholt rood kreeg wegens een onbesuisde tackle op de enkels van Tadic. Vitesse bleef vervolgens even overeind en werd zelfs een enkel keetje dreigend, maar Tadic besliste het duel met een fraai stiftje na een combinatie met Castaignos.

STER Reclame