NOS VoetbalAangepast

Meulensteen: Fulham in paniek

René Meulensteen is verbaasd over zijn ontslag als trainer bij Fulham. "Ze hebben op de paniekknop gedrukt op basis van emoties en angst. Maar ja, dat is voetbal", reageerde de Nederlander tegenover de BBC.

Meulensteen was sinds 1 december hoofdtrainer bij Fulham. In die tijd won de club uit Londen slechts vier van de zeventien wedstrijden. Ondanks vijf aankopen in de winterse transferperiode is Fulham hekkensluiter in de Premier League. De Duitser Felix Magath is gisteravond aangesteld als nieuwe coach.

Meulensteen is niet te spreken over het besluit van Shahid Khan, de voorzitter en eigenaar van Fulham. "Eerlijk gezegd kan het me niet schelen wat ze in de officiële verklaring hebben gezegd. Ik wist dat de eigenaars een beetje doordraaiden vanwege de mogelijkheid dat de club degradeert. We hebben gesproken over de weg vooruit en de lange termijn, maar dit is duidelijk een daad van angst."

Te weinig tijd gekregen

Ondanks de slechte resultaten waren de laatste twee wedstrijden met trainer Meulensteen niet onaardig: vorige week hield Fulham op Old Trafford Manchester United op 2-2, terwijl midweeks pas in de laatste minuut met 2-3 werd verloren van Liverpool.

Meulensteen vindt dat hij te weinig tijd heeft gekregen om de boel op de rails te krijgen. "De mensen die bij de wedstrijden tegen Manchester United en Liverpool waren, hebben gezien wat ik probeerde neer te zetten."

De 49-jarige Meulensteen maakte jarenlang furore als assistent van trainer Alex Ferguson bij Manchester United. Zijn resultaten als hoofdtrainer zijn minder overtuigend: bij het Deense Brøndby IF (2006/2007) hield hij het na een half jaar voor gezien, bij het Russische Anzji Machatsjkala werd hij vorig jaar al na zestien dagen aan de kant gezet. Bij Fulham heeft Meulensteen uiteindelijk tweeënhalve maand gewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl