NOS NieuwsAangepast

Raadslid krijgt boete wapenbezit

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn is veroordeeld tot een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur. Hij is volgens de rechtbank in Den Haag schuldig aan verboden wapenbezit, wietverkoop en schending van een raadsgeheim.

Van Doorn, oud PVV-raadslid in Den Haag, had zonder vergunning een geladen alarmpistool onder zijn bed liggen. Verder verkocht hij tussen juli en oktober 2012 een aantal keren wiet aan een groepje jongeren. Het raadslid beweerde dat hij zo hun vertrouwen wilde winnen om hun vroegere dealer te ontmaskeren.

Volgens de rechter had hij dat nooit mogen doen, alleen al omdat hij als gemeenteraadslid een voorbeeldfunctie heeft.

Toegangspasje

Van Doorn heeft volgens het vonnis zijn voorbeeldfunctie ook geschonden door als raadslid een vertrouwelijk stuk openbaar te maken. Dat gebeurde in januari vorig jaar. Hij had destijds aan een journalist van het Algemeen Dagblad zijn toegangspasje gegeven, zodat die een vertrouwelijke stuk uit de fractiekamer kon halen.

Geheime Informatie

De geheime informatie ging over het World Forum, het voormalige Congresgebouw. Den Haag zou het complex voor 25 miljoen euro willen kopen, maar Van Doorn was het daarmee niet eens.

Van Doorn zat bij de PVV, maar hij stapte uit die partij en bekeerde zich tot de islam. Hij is nu gemeenteraadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid. Hij mag gewoon raadslid blijven van de partij.

Het raadslid zegt dat hij het slachtoffer is geworden van een "schandalig politiek proces''. Het is nog niet bekend of hij in hoger beroep gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl