Een man die zegt de uit Almere afkomstige jihadist Khalid K. te zijn, heeft op Twitter een foto geplaatst waarop te zien is hoe hij het afgehakte hoofd van een man vasthoudt. Wie het onthoofde slachtoffer is, is niet bekend.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is op de hoogte van de foto. "Het heeft onze aandacht", zegt een woordvoerder.

Al-Qaida

Khalid K. werd in 2011 aangehouden op verdenking van terrorisme. De inlichtingendienst AIVD had het OM getipt dat de man wilde afreizen naar Syrië om zich aan te sluiten bij al-Qaida. Ook zou hij van plan zijn geweest om aanslagen te plegen in Irak of de Palestijnse gebieden.

Hij kwam na twee weken weer vrij, omdat er volgens de rechter onvoldoende bewijs was om hem langer vast te houden. Daarna vertrok hij alsnog naar Syrië. Daar zou hij zich hebben aangesloten bij de extreem-islamitische beweging Isis.

Almere

Op zijn Twitteraccount zegt de man, die zich Abu Abdurahman noemt, dat hij Khalid K. is. Hij heeft meerdere foto's van zichzelf geplaatst waarop hij pronkt met wapens en poseert bij lijken.

Khalid K. woonde jarenlang in Almere. Hij had een voorlopige verblijfsvergunning. Omdat hij lijdt aan een psychische stoornis, was hij arbeidsongeschikt.

Het OM heeft de strafzaak tegen hem eind vorig jaar geseponeerd wegens "onvoldoende nationaal belang". K. heeft niet de Nederlandse nationaliteit en bovendien heeft de immigratiedienst IND hem een inreisverbod van 20 jaar opgelegd.

STER reclame