NOS NieuwsAangepast

Pink Panther-rover opgepakt

Een van de leiders van de beruchte Pink Panther-bende is gearresteerd in Spanje. Hij moet in de Arabische Emiraten nog een levenslange gevangenisstraf uitzitten voor een overval op een winkelcentrum in Dubai, zeven jaar geleden.

De Spaanse politie hield de 33-jarige Serviër Borko Ilincic aan in een huurauto in Acala de Henares, net buiten Madrid. Hij had vervalste identiteitspapieren.

Filmfestival Cannes

Ilincic wordt in tientallen landen gezocht voor juwelendiefstal. De Pink Panther-bende heeft zeker 120 spectaculaire overvallen gepleegd, waarbij ze zeker voor honderden miljoenen euro's aan juwelen hebben buitgemaakt. De overvallen duurden vaak niet langer dan 30 seconden.

In 1984 bestormde de bende met machinegeweren een juwelier in het Carlton Hotel in Cannes aan de Cote d'Azur en namen ze voor tientallen miljoenen aan diamanten mee. In mei 2013 herhaalden ze dat tijdens het filmfestival van Cannes.

Crème

De Pink Panthers kregen hun bijnaam nadat een diamant die ze in Londen hadden gestolen, was teruggevonden in een potje gezichtscrème, net als in de Pink Panther-comedy uit 1963 met Peter Sellers als inspecteur Clouseau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl