NOS SportAangepast

Wendl en Arlt veroveren rodelgoud

De Duitse rodelaars Tobias Wendl en Tobias Arlt hebben in Sotsji olympisch goud bij de dubbels voor zich opgeëist. Ze bleven de titelverdedigers Wolfgang en Andreas Linger voor. De Oostenrijkse broers liepen hun gouden olympische hattrick op 0,522 mis. Het brons was eveneens een prooi voor twee broers. Andris en Juris Sics uit Letland, in Vancouver goed voor zilver, gaven 0,857 toe op de winnaars.

Wendl en Arlt haalden in de eerste van twee runs onmiddellijk uit en leidden met een riante voorsprong van 0,312. Ook in de tweede run was het Duitse koppel veruit het snelste van het veld. Voor de 26-jarige Wendl en de even oude Arlt is het na het WK-goud van 2013 de tweede grote titel. In 2011, 2013 en 2014 veroverden ze ook de wereldbeker.

Rodelfederatie herdenkt Nodar Koemaritasjvili

De internationale rodelfederatie herdacht voor de wedstrijden de in 2010 dodelijk verongelukte Nodar Koemaritasjvili. De Georgische rodelaar overleed exact vier jaar geleden tijdens een training op de olympische bobbaan van Whistler na een zware crash.

Als gevolg van dat fatale ongeluk werd de olympische baan in Kranaya Polyana aangepast met drie stijgende secties. Daardoor liggen de topsnelheden iets lager en zijn zowel rodelaars als de bobbers uiterst tevreden met het ijskanaal.

Na drie van de vier rodeldisciplines heeft Duitsland voor het eerst sinds 1998 in Nagano alle gouden medailles in handen. Natalie Geisenberger, Felix Loch en Wendl/Arlt zorgden daarvoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl