NOS NieuwsAangepast

Duits OM onderzoekt Jansen Steur

Het Openbaar Ministerie in Mainz is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar ex-neuroloog Ernst Jansen Steur.

Hij wordt in Duitsland verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een patiënte uit Worms. In Nederland is Jansen Steur gisteren in Almelo tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De Nederlandse rechtszaak maakt een Duitse rechtsgang niet onmogelijk. De Duitse justitie kan vragen om de uitlevering van Jansen Steur, om hem ook in Duitsland te kunnen berechten. Ook bestaat de mogelijkheid om een eventuele Duitse strafzaak over te dragen aan Nederland.

Valse naam

Wanneer het Duitse OM besluit of zij tot strafvervolging overgaat is niet bekend. Ze wil in ieder geval de uitkomst van de strafzaak in Nederland afwachten. De advocaat van Jansen Steur heeft aangekondigd waarschijnlijk tegen het gisteren uitgesproken vonnis in beroep te gaan.

Na zijn ontslag in het Medisch Spectrum Twente in 2003, werkte Jansen Steur tussen 2005 en 2013 in verschillende Duitse ziekenhuizen, soms onder valse naam. Telkens wanneer een ziekenhuisdirectie erachter kwam wie de Nederlandse arts in werkelijkheid was, moest hij daar weg.

Het Medisch Tuchtcollege heeft hem in december een beroepsverbod opgelegd. Daartegen is Jansen Steur in beroep gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl