1.000.000 felicitaties voor autistische Colin

Aangepast op

De 10-jarige Colin heeft autisme. Foto: Facebook Happy Birthday Colin.

Op 9 maart wordt de autistische Colin elf jaar. Toen zijn moeder Jennifer vroeg of hij een feestje wilde geven zei hij: "Dat heeft geen nut, want ik heb geen vriendjes".

Dat brak Jennifers hart. En dus maakte ze begin februari een Facebook-pagina aan waarop mensen hem kunnen feliciteren. Jennifer hoopte op wat reacties van vrienden en familie, maar al snel werd de pagina wereldwijd opgepikt.

"Ik wil Colin laten zien dat er veel mensen zijn die aan hem denken op zijn verjaardag", zegt zijn moeder tegen The Dailymail. En dat lukt aardig: de pagina telt meer dan 1 miljoen likes en daar komen elke paar minuten duizenden vind-ik-leuks bij.

Echte kaartjes

Ook kunnen mensen een echte kaart sturen naar de postbus die Colins ouders hebben geopend. "Vandaag de eerste kaartjes ontvangen", schrijft Jennifer op de Facebook-pagina.

De eerste verjaardagskaarten voor Colin. Foto: Facebook Happy Birthday Colin.

En dat worden er waarschijnlijk nog veel meer, want zelfs op sommige scholen worden kaartjes gemaakt voor Colin.

Kinderklas maakt tekeningen voor Colin. Foto: Facebook Happy Birthday Colin.

Geheim

Door zijn autisme is het voor Colin moeilijk om contact te zoeken met leeftijdsgenoten. Hij misdraagt zich vaak op school en eet zijn lunch op het secretariaat, omdat andere kinderen hem stom vinden en niet bij hem willen zitten: "De kinderen op school vinden hem niet aardig. Hij is anders dan de rest. Dat is moeilijk", vertelt Jennifer.

Jennifer schrijft op Facebook dat ze niet kan geloven hoe haar kleine pagina zo groot is geworden. Ze hoopt wel dat de felicitaties tot zijn verjaardag geheim blijven. Op school weet iedereen ervan en Colin hoorde van schoolgenoten dat hij op het nieuws is: "Colins vader en ik konden het wegkletsen, maar wees alsjeblieft voorzichtig als je hem in het echt kent. Dank!"

Wil je Colin ook feliciteren? Dat kan hier.