NOS NieuwsAangepast

Meer winst en minder banen bij ING

ING gaat nog eens 450 banen schrappen bij de bank, waarvan 300 in Nederland en 150 in België. Deze komen boven op de 2400 banen die een jaar geleden al werden geschrapt. De reden is dezelfde: steeds meer mensen regelen hun bankzaken online en mobiel en dus kan er op kosten en mensen bespaard worden.

De bank en verzekeraar maakte dit bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. De nettowinst van ING daalde ten opzichte van 2012 met 22,3 procent naar 3,23 miljard euro. Maar in 2012 zat er in de winstcijfers 1,7 miljard euro uit de verkoop van bedrijfsonderdelen. Zonder die grote eenmalige meevallers steeg de onderliggende winst van de bank met 22,2 procent naar 3,25 miljard euro.

Internetbank

Vooral bij de bankactiviteiten ging het in het vierde kwartaal goed en verbeterden de resultaten. Bij het internetbankieren werd in 2013 de 8 miljoenste klant binnengehaald. In Duitsland is ING nu in aantal klanten gemeten de op twee na grootste retailbank.

ING heeft in het vierde kwartaal wel weer 560 miljoen euro opzij gezet om wanbetalingen bij leningen en kredieten op te vangen. Het is zelfs iets meer dan in het derde kwartaal. In totaal heeft de bank in 2013 2,3 miljard euro in de stroppenpot gestopt.

Daarnaast lagen de kosten in de laatste maanden bijna 11 procent hoger door onder meer de bankenbelasting en de kosten voor de reorganisaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl