NOS NieuwsAangepast

Weer twee doden na drankspelletje neknominate

Weer twee doden, mogelijk door het inmiddels beruchte drankspelletje neknominate. Daarbij slaan mensen in een teug een fles drank achterover, waarvan ze een filmpje online zetten. Daarna dagen ze via social media anderen uit om hetzelfde te doen.

Het gaat om een 29-jarige man uit Wales die zondagochtend dood werd gevonden. Dat meldt de BBC. De politie heeft informatie gekregen dat hij aan het drankspel had meegedaan en onderzoekt de zaak.

Ook een 20-jarige jongen uit Londen overleed zondag nadat hij zich had laten uitdagen. Hij dronk een mengsel van 1,5 liter aan wijn, bier, whisky en wodka in een teug leeg. En dat terwijl hij al flink wat alcohol in zijn kraag had zitten. "Hij zei: ik wil iedereen aftroeven en iets doen wat niemand ooit heeft gedaan", zegt een van de getuigen tegen The Daily Mirror.

Eerder overleden al twee Ieren na het spelen van neknominate.

Steeds extremer

Het spelletje is bedacht in Australië, maar ondertussen is het overgewaaid naar Ierland, Zuid-Afrika en Groot-Brittannië. Om iemand te overtreffen moet het steeds spectaculairder worden. Dus meer en sterkere drank in steeds vreemdere omstandigheden. Zoals hier:

Een van de bekendste Neknominate-voorbeelden. Hier vind je er meer.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl