NOS NieuwsAangepast

CB: risico redding Polare te groot

Voor leverancier CB, voorheen Centraal Boekhuis, was het financiële risico om mee te werken aan het reddingsplan van boekwinkelketen Polare te groot.

"Polare heeft ons gevraagd een miljoenenschuld af te schrijven. Bovendien bleek uit een financiële analyse van het plan dat wij geen vertrouwen konden hebben in de toekomstige betalingen en aflossingen door Polare. Ook hebben verschillende uitgevers laten weten de leveringen aan Polare niet te willen hervatten'', schrijft CB in een verklaring.

Het in financiële problemen verkerende Polare maakte vrijdag bekend waarschijnlijk dinsdag uitstel van betaling te moeten aanvragen. Dat is doorgaans een opmaat naar een faillissement.

Spijtig

Volgens CB heeft Polare al geruime tijd financiële problemen en een "aanzienlijke betalingsachterstand" bij CB. De leverancier noemt het spijtig dat het Polare niet gelukt is om tot een oplossing te komen "die aan alle partijen recht doet".

CB laat verder weten: "Ieder initiatief dat de gezonde exploitatie en continuïteit van de verschillende historische en belangrijke boekhandels kan bewerkstelligen, zullen wij - waar mogelijk - ondersteunen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl