NOS NieuwsAangepast

ADAC-chef stapt op na schandaal

De voorzitter van de Duitse automobilistenvereniging ADAC treedt af. De zusterorganisatie van de ANWB kwam een paar weken geleden in opspraak vanwege gesjoemel bij de uitverkiezing van de populairste auto.

Voorzitter Peter Meyer zegt dat hij het besluit zelf heeft genomen. De kritiek op ADAC en hem van de afgelopen dagen zijn niet alleen belastend voor de organisatie, "maar ook voor zijn familie", zegt ADAC in een verklaring.

Juiste signaal

Meyer wordt verantwoordelijk gehouden voor het schandaal, waarbij de Volkswagen Golf tot populairste auto werd uitgeroepen. De perschef van ADAC bleek te hebben gesjoemeld met het aantal stemmen voor deze auto. Hij is inmiddels opgestapt.

Meyer hamerde er de afgelopen tijd juist op dat een aftreden van hem niet het juiste signaal zou zijn. Hij zei in een interview dat hij het als zijn plicht zag om voor de goede zaak te blijven vechten. Meyer was voorzitter van ADAC sinds 2001.

De ANWB maakte vandaag bekend dat, vanwege het schandaal, alle samenwerkingsverbanden met ADAC nog eens worden nagelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl