NOS NieuwsAangepast

NS geeft cursus flirten in trein

De NS wil dat er meer wordt geflirt in de trein en heeft daarom een flirtcoach ingehuurd. Die geeft woensdag in de trein van Amsterdam naar Maastricht vier korte cursussen in het flirten met medepassagiers.

De Nederlandse Spoorwegen hebben een klein onderzoek gedaan onder reizigers en daaruit blijkt dat een kwart van de reizigers weleens in de trein oogcontact zoekt of zelfs flirt. Veel succes hebben de meesten niet: drie procent heeft weleens een romance gehad met een medereiziger. De NS deed het onderzoek onder 650 mensen in het kader van Valentijnsdag.

Veel oefenmateriaal

Volgens flirtcoach Esther Populier is de trein de ideale plek om te oefenen met flirten. "Je hebt veel oefenmateriaal, want je bent met onwijs veel mensen." De kans op succes is echter klein. "Een flirt heeft een soort traagheid in zich. Voor een goede flirt moet je de tijd kunnen nemen. Die heb je niet in de trein, want het volgende perron nadert alweer. En dan kan je flirt zomaar uitstappen."

Populier vindt daarom dat iemand bij een treinflirt niet al te hoge verwachtingen moet hebben. "Geniet gewoon van het oogcontact dat je hebt. Denk niet gelijk dat je iemand moet aanspreken, omdat je gelijk verliefd wordt. Dat is niet handig."

Pindakaas

Voor degenen die woensdag niet van Amsterdam naar Maastricht moeten, heeft Esther Populier al een paar tips. "Neem een houding aan waarmee je aangeeft dat je iemand leuk vindt." In vaktermen wordt dat de ja-stand genoemd.

Het belangrijkste is volgens haar niet de openingszin, want een leuk gesprek met een vreemde kan over alles gaan. "Zelfs over een boterham met pindakaas." Het gaat erom dat je de aandacht richt op je doelwit, zegt ze: "Het gevoel dat je overbrengt is belangrijk. Je moet je aandacht volledig op je medepassagier richten en niet aan allerlei andere dingen denken, want dan wordt het niks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl