NOS SportAangepast

Twee mislukte runs voor Maas

Snowboardster Cheryl Maas is er bij de kwalificatie voor het onderdeel slopestyle niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor de olympische finale van zondag. Ze ging in zowel haar eerste als tweede run onderuit.

Maas is nu veroordeeld tot de halve finales, ook op zondag, waarin ze een plaats bij de beste vier moet afdwingen om alsnog in de eindstrijd te komen.

Negende plaats

Met een magere score van 31,25 punten werd de 29-jarige Maas negende in haar kwalificatiegroep, van wie alleen de beste vier naar de finale gingen. Dat zijn de Oostenrijkse Anna Gasser (95,50), de Amerikaanse Jamie Anderson (93,50), de Zwitserse Elena Konz (86,25) en de Amerikaanse Karly Shorr (84,75).

Maas werd acht jaar geleden in Turijn elfde in de halfpipe. Op de slopestyle, dat voor het eerst olympisch is, eindigde de Brabantse bij de WK van 2012 als vierde.

Andere groep

In de andere groep verzekerden de Zwitserse Isabel Derungs (87,50), de Australische Torah Bright (85,25), de Canadese Spencer O'Brien (82,75) en de Finse Enni Rukajärvi (79,00) zich van deelname aan de olympische finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl