NOS NieuwsAangepast

Nieuw overleg over eredivisie

Clubs in het betaald voetbal en burgemeesters van speelsteden gaan opnieuw praten over de wedstrijden in de eredivisie in het weekend van 23 maart. Dat laat een woordvoerder van burgemeester Den Oudsten van Enschede weten. Ook de KNVB, de politie en de Nationaal Cordinator Terrorismebestrijding zijn daarbij betrokken.

De burgemeesters hadden eerder besloten om de wedstrijden in de 29ste speelronde niet door te laten gaan omdat er te weinig politiecapaciteit zou zijn in verband met de organisatie van de Nuclear Security Summit in Den Haag, die op 24 en 25 maart georganiseerd wordt.

Den Oudsten zit, samen met zijn collega Van Gijzel van Eindhoven, in de zogenoemde Regiegroep Voetbal en Veiligheid. die vandaag opnieuw overlegt. Volgens een woordvoerder is het nog steeds de bedoeling dat de wedstrijden niet doorgaan, maar wordt er toch nog over de kwestie gesproken.

Opstelten

Minister Opstelten benadrukt dat het een beslissing is van de burgemeesters. Hij begrijpt hun zorgen, omdat het nu eenmaal een grote operatie is met veel politie-inzet. Hij heeft vertrouwen in de burgemeesters en wil niet vooruitlopen op de uitkomsten van het overleg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl