NOS NieuwsAangepast

Jaar celstraf voor Franse kattenmishandelaar

Farid de la Morlette moet een jaar de cel in. De man uit het Franse Marseille had een video op Facebook gezet waarin hij een kat mishandelt. Hij gooit het beest tegen een muur, door de lucht, in de struiken en op de grond. Vrijdag werd hij -na enorme ophef online- opgepakt, gisteren hoorde hij z'n straf al.

Let op, nare beelden:

Op 22 januari plaatste de jongen de beelden van de mishandeling online. Al snel trokken die de aandacht van dierenrechtenactivisten die op Facebook schande spraken van de acties. Ze startten petities om de Fransman te laten oppakken en eisten dat de politie ingreep. De plek waar Farid de la Morlette -zoals hij zich op Facebook noemt- te vinden was, werd online gezet en de arrestatie volgde al snel.

"Spijt"

Vorige week vrijdag werd de 24-jarige Farid G. opgepakt. Justitie leidde hem razendsnel voor en in de rechtszaak van gisteren werden de beelden van de mishandeling getoond. "Ik ben stom geweest en heb spijt", zei hij tegen de rechter. Spijt of niet, voor de rechtbank stonden meer dan 100 dierenbeschermers die de "sadistische actie" keihard veroordeelden.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Prison pour Farid de la Morlette.

Om van de zaak van G. een voorbeeld te maken, werd Farid de la Morlette veroordeeld tot een jaar cel. Een jaar minder dan de straf die de rechtbank had kunnen geven.

Gebroken pootje

Het katje dat mishandeld werd door G. liep een wond op aan zijn buik en brak een pootje. Volgens de Franse dierenbescherming een wonder; ze hadden na het zien van de beelden niet verwacht dat het beestje nog zou leven.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl