Slachterij Van Hattem BV in Dodewaard heeft alle partijen paardenvlees en producten waarin paardenvlees zou kunnen zitten, teruggeroepen bij de afnemers. Het gaat om vlees van dieren die sinds januari 2012 zijn verwerkt.

De slachterij kwam in opspraak omdat er volgens de voedsel- en warenautoriteit NVWA mogelijk paardenvlees in rundvleesproducten was gestopt.

Administratie

Het bedrijf ontkent dat er is gesjoemeld, maar erkent dat er wel onduidelijkheid is over wat er met bepaalde paarden is gebeurd. Het gaat om paarden die werden aangevoerd, maar niet geschikt werden bevonden voor de slacht, omdat ze niet gezond waren. De NVWA en Van Hattem onderzoeken waar die dieren zijn gebleven.

In afwachting daarvan is uit voorzorg alle vlees waarin paard zou kunnen zitten, teruggeroepen. Het bedrijf heeft ook aan een andere eis van de NVWA voldaan: het heeft allerlei administratie over geslachte dieren in de betreffende periode overlegd. De NVWA denkt een paar dagen nodig te hebben om de papieren te onderzoeken.

Van Hattem BV zegt overigens dat er al een jaar geen paarden meer worden geslacht.

De slachterij staat onder verscherpt toezicht. Er mag alleen worden geslacht onder toezicht van een dierenarts en een inspecteur van de NVWA.

STER reclame