NOS NieuwsAangepast

ECI maakt doorstart

Boekenclub ECI maakt een doorstart. Novamedia, bekend van de Postcode Loterij, neemt de online boekenclub over. Door de doorstart behouden 35 van de 200 medewerkers hun baan binnen de organisatie.

De overige 165 medewerkers waren vooral in dienst bij de dochterondernemingen van ECI. Die ondernemingen neemt Novamedia niet over. ''We zijn ervan overtuigd dat door het afslanken van de vaste lasten en het uitbesteden van de distributie we weer een bloeiende boekenclub met webshop van ECI kunnen maken", zegt Boudewijn Poelmann, directeur van Novamedia. Novamedia wil niet zeggen hoeveel het betaald heeft voor ECI.

Kennis bundelen

ECI ging halverwege januari failliet. De organisatie had al langer financiële problemen.

De doorstart is een opluchting voor voormalig directeur van ECI, Hubert de Koning: ''Wij zijn ontzettend blij dat Novamedia met ons de liefde voor het lezen deelt en met ons ECI wil voortzetten. De kennis van Novamedia van database- en abonneesystemen en klantenservice, gecombineerd met ECI's kennis van de boekenmarkt, geeft mij alle vertrouwen dat we samen een groot publiek gaan bereiken.'' Zelf blijft De Koning aan bij de organisatie.

ECI is de beheerder van de webwinkel van Free Record Shop. Die website is vanwege de financiële problemen al sinds eind december niet meer bereikbaar. Novamedia zegt het beheer van Free Record Shop niet over te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl