Ajax morst punten bij FC Utrecht

Aangepast

Ajax heeft niet geprofiteerd van het puntenverlies van Vitesse. Het speelde uit met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht, dat op bijna traditionele wijze de achterstand in technisch vernuft grotendeels goedmaakte met stevig spel.

Beide ploegen zochten vanaf het begin de aanval, wat een open duel opleverde, kansen over en weer en een ruststand van 1-1. Mark van der Maarel was dicht bij de 1-0, maar hij schoot over. Aan de andere kant had Niklas Moisander met een kopbal bijna succes, maar doelman Robbin Ruiter redde knap. De eerste die wel succes had, was Daley Blind. Met een ver, laag schot trof hij doel: 0-1.

Na de 1-1 van Steve De Ridder beklaagde Ajax zich bij arbiter Liesveld. De Utrechter zou Joël Veltman hebben vastgehouden, waarna hij een vrije doortocht had richting Ajax-doel en simpel kon scoren.

De thuisploeg had kort na rust pech: De Ridder zag een volley op de lat uiteenspatten. Daarna was het woord lange tijd aan de Amsterdammers. De ploeg kreeg een duidelijk overwicht, maar dat leidde uiteindelijk tot slechts twee echte kansen. Viktor Fischer schoot na een mooie combinatie naast, Lasse Schöne trof uit een lastige hoek de paal.

FC Utrecht stelde daar steeds minder tegenover, maar defensief stond de ploeg zijn mannetje. In de slotfase was bij Ajax het beste er wel vanaf. De thuisploeg kwam er nog een paar keer dreigend uit, maar creëerde geen grote kansen.

STER Reclame