NOS Nieuws Koningshuis Aangepast

Dankfeest Beatrix in vol Ahoy

In Ahoy in Rotterdam heeft prinses Beatrix vanavond een feest aangeboden gekregen om haar te bedanken voor 33 jaar koningschap. 4000 mensen woonden de nationale dankbetuiging Beatrix, met hart en ziel bij.

Het programma was samengesteld door Bart Schneeman, de artistiek leider van het Nederlands Blazersensemble. Hij had uit honderden inzendingen 33 odes gekozen die vanavond werden opgevoerd. Het getal 33 staat voor de 33 jaar dat Beatrix koningin was.

Het Nederlands Blazersensemble en leden van het Nederlands Dans Theater verzorgden de professionele optredens.

Liefde voor de kunst

De vroegere koningin werd toegesproken door Humberto Tan, Anita Witzier, Erica Terpstra en Jeroen Henneman. Terpstra noemde Beatrix tot hilariteit van de zaal "een kanjer". Beeldend kunstenaar Jeroen Henneman bedankte Beatrix voor haar oprechte liefde voor de kunst. Hadden de laatste kabinetten die liefde maar gedeeld, verzuchtte hij.

Bijna de voltallige koninklijke familie was in Ahoy aanwezig. Het bedankfeest werd afgesloten met het lied Prinses Beatrix, Chapeau gezongen door Chantal Janzen, de presentatrice van de avond. Zij bracht de aanwezigen ertoe een vooraf uitgedeeld oranje hoedje op te zetten en dat af te nemen voor de voormalige vorstin.

STER reclame