NOS VoetbalAangepast

Jarige Juninho stopt ermee

Er is er één jarig hoera, hoera, maar voor vrije-trappenspecialist Juninho Pernambucano zal zijn 39ste verjaardag iets minder feestelijk zijn dan de voorgaande verjaardagen. Juist op zijn geboortedag is bekend geworden dat de Braziliaanse balkunstenaar ermee stopt.

Op een persconferentie maakte Roberto Dinamite, de voorzitter van Juninho's huidige club Vasco da Gama, het nieuws wereldkundig. Aanstaande maandag zal de voetballer zelf nog een persconferentie geven over zijn afscheid.

Afgelopen november liep de technisch begaafde middenvelder een zware liesblessure op. Toen twijfelde Juninho al of hij zijn carrière nog moest voortzetten. Toch tekende hij een nieuwe verbintenis bij het gedegradeerde Vasco da Gama in de hoop nog een steentje bij te kunnen dragen aan de terugkeer naar de hoogste Braziliaanse divisie. Afgelopen week nam hij echter alsnog het besluit om er een punt achter te zetten.

Juninho, in 248 duels goed voor 75 doelpunten, maakte vooral faam als speler van Olympique Lyon, waar hij tussen 2001 en 2009 onder contract stond. Met name zijn vrije trappen werden gevreesd. Met Lyon werd Juninho zeven keer achter elkaar kampioen van Frankrijk. Ook in de Champions League toonde Lyon zich een ploeg om rekening mee te houden. Drie keer op rij werden de kwartfinales bereikt.

Juninho kwam ook veertig keer uit voor het nationale elftal van Brazilië. In 2005 won hij met de Goddelijke Kanaries de Confederations Cup. Voor Brazilië kwam hij niet verder dan zes treffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl