NOS SportAangepast

Haase opent bal tegen Stepanek

Robin Haase opent de ontmoeting in de eerste ronde van de Davis Cup tussen Nederland en Tsjechië vrijdag tegen Radek Stepanek. Dat heeft de loting van donderdag in Ostrava uitgewezen.

In de tweede enkelpartij neemt Igor Sijsling het op tegen Tomás Berdych, vorig week nog halvefinalist bij de Australian Open. Het Nederlands dubbel wordt gevormd door Jean-Julien Rojer en Thiemo de Bakker. Zij spelen zaterdag tegen Lukas Rosol en Jiri Vesely.

De samenstelling van de koppels kan evenwel nog worden gewijzigd. Tsjechië is titelverdediger in de landenwedstrijd.

Haase vol vertrouwen

Haase en Stepanek staan vrijdag voor het eerst tegenover elkaar. Op de wereldranglijst ontlopen de twee elkaar niet veel: 46ste en 50ste.

Hoewel Haase dit seizoen nog geen overwinning wist te boeken, is hij tevreden over zijn vorm. "In de wedstrijden die ik heb gespeeld, speelde ik best wel goed. Ik heb alleen niet gewonnen. Natuurlijk wil ik dat graag, maar ik heb geen probleem met mijn vertrouwen. Ik geloof altijd in mezelf en zeker in de Davis Cup. Je weet nooit wat er kan gebeuren", keek de Hagenaar vooruit.

Siemerink: mooie kans

Davis Cup-captain Jan Siemerink ziet Tsjechië als een mooie tegenstander. "We spelen tegen de titelverdediger in Tsjechië. Het is een mooie kans om te laten zien wat we in huis hebben. We zullen beide wedstrijden goed moeten spelen, maar de spelers zijn er klaar voor."

De Davis Cup-wedstrijd van Nederland in Tsjechië is van vrijdag tot en met zondag live te volgen bij de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl