Corendon: we bieden geen homokorting

tijd van publicatie Aangepast

Foto: AFP

Naar Sotsji gaan om te protesteren tegen homodiscriminatie, dat is een reisje dat Corendon aanbiedt. "Als je tegen het beleid bent, moet je gaan", zei topman Atilay Uslu vandaag tegen BNR. En als je bij het boeken tegen Corendon zegt dat je voor homorechten bent, krijg je 50 procent korting op je vliegticket. Homokorting? "Je hoeft geen homo te zijn om daar te protesteren."

Roept Corendon nou op om te gaan protesteren? Nee nee, staat enkele uren later in een verklaring. De organisatie is platgebeld na de uitspraken van Uslu en zegt nu dat dat allemaal verkeerd is overgekomen.

Lagere drempel

"Wij roepen mensen zeker niet op om te gaan demonsteren tegen homodiscriminatie", staat in de verklaring. "Nederlanders zijn slim genoeg om dat zelf te bedenken. Het is dan ook geen homokorting, wel willen wij de drempel lager maken voor de groep Nederlanders die nog twijfelt om naar Sotsji af te reizen."

Overigens heeft homorechtenorganisatie COC niets gehoord over Nederlandse homo┬┤s die in Sotsji willen gaan protesteren. Ook LGBT-blad Expreszo weet van niets. Wel organiseert het COC op 7 februari, als de Spelen beginnen, een "vlammend" protest bij het Homomonument in Amsterdam.

Corendon heeft exclusieve rechtstreekse vluchten naar Sotsji. "We bieden Sotsji aan omdat we een eigen schaatsteam hebben en je de stad moeilijk kan bereiken. Daarom bieden we een luchtbrug aan", aldus Uslu.

Oranje

Het is eigenlijk gewoon korting op de laatste stoelen, die nog niet gevuld zijn. "De negatieve berichtgeving (over de Russische homowet, red.) leidt ertoe dat Nederlanders niet naar Sotsji afreizen, en dat is zonde", aldus Corendon. Wat ze wel aanbieden: Oranje aanmoedigen.

Door: Helen