Luuk de Jong staat op het punt om Borussia Mönchengladbach in te ruilen voor Newcastle United. "De Jong traint vandaag niet mee. Hij maakt zich nu klaar om in Newcastle medisch gekeurd te worden", meldt de Duitse club op Twitter. Die keuring bij The Magpies zal woensdag worden verricht.

Als de keuring goed verloopt, zal De Jong voor de rest van het seizoen worden verhuurd. Newcastle, de huidige nummer acht van de Premier League, heeft daarnaast een optie tot koop van de aanvaller bedongen. De Jong werd eerder in verband gebracht met PSV, Ajax en Stoke City. Bij Newcastle treft De Jong Tim Krul, Vurnon Anita en voormalig FC Twente-ploeggenoot Cheick Tioté.

Elf seconden invallen

De Jong is bezig aan zijn tweede seizoen bij Gladbach, maar komt nog steeds weinig aan spelen toe. Deze jaargang had hij in de Bundesliga niet één keer een basisplaats. Hij mocht dertien keer invallen, maar tegen Wolfsburg pas elf seconden voor tijd.

Afgelopen vrijdag moest De Jong in het thuisduel met Bayern München (0-2) de hele tweede helft warmlopen. Na afloop zei trainer Lucien Favre dat hij geen alternatief op de bank had om het duel te doen kantelen. "Het is niet leuk meer zo", reageerde De Jong in Bild.

Oranje ver verleden

Vorig seizoen kwam De Jong in de Bundesliga zes keer tot scoren in 23 duels. Dit seizoen staat de teller van de zevenvoudig Oranje-international nog op nul. De Jongs laatste optreden in Oranje dateert van bijna twee jaar geleden, van 29 februari 2012, in en tegen Engeland (2-3).

STER reclame