NOS NieuwsAangepast

Polare "zo kort mogelijk dicht"

De vestigingen van boekhandel Polare blijven "zo kort mogelijk dicht". Dat zei directeur Jan van de Wouw vanavond in Pauw en Witteman. Een indicatie van wanneer de boekwinkels weer opengaan, kon hij niet geven.

Van de Wouw erkende dat de boekwinkels een zwaar jaar achter de rug hebben. Toch heeft Polare volgens hem toekomst. Het zou "een ongelooflijke doodzonde" voor de werknemers en de klanten zijn als de winkels niet meer opengaan, zei hij.

De directeur bevestigde dat er enkele miljoenen euro's nodig zijn, om "door de situatie heen te komen". Ook zei Van de Wouw dat er gesprekken worden gevoerd met overnamekandidaten.

Beslag

Volgens Van de Wouw is het noodzakelijk om de boekwinkels vanaf morgen dicht te houden. Hij zei dat de inkomsten anders niet naar de uitgevers en het Centraal Boekhuis gaan. De directeur van Polare suggereerde dat er beslag zou worden gelegd op de inkomsten.

Polare maakte vandaag bekend vanaf morgen tijdelijk de deuren te sluiten, om te werken aan een "strategische heroriëntatie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl