Badr Hari heeft in zijn slotwoord tegen de rechters gezegd dat ze hem na dit strafproces nooit meer zullen zien. Hij is niet van plan ooit nog zijn zelfbeheersing te verliezen.

Hij zei: "Ik sluit een periode af. Een periode waarin mijn kracht ook mijn zwakte is geweest. Mijn kracht zal vanaf nu alleen maar mijn kracht zijn, binnen en buiten de ring. Ik wil u vertellen dat u mij hier nooit meer ziet."

Hari wilde verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan. "Dit is waar ik het bij wilde houden."

De 29-jarige kickbokser staat terecht voor acht gevallen van mishandeling en één verkeersdelict. Het zwaarste vergrijp waarvan het OM Hari beschuldigt is de mishandeling van zakenman Koen Everink. Volgens het OM is het bewezen dat Hari zich samen met Ferhat Y. tijdens het festival Sensation White in de Amsterdam Arena schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling van de zakenman. Everink eist 63.000 euro schadevergoeding van Badr Hari.

Excuses

Tijdens een van de zittingen in oktober bood Hari al zijn excuses aan. Hij zei toen: "Ik heb spijt en bied excuses aan aan de mensen die ik iets heb aangedaan." Hij reageerde daarmee op berichten in de media dat hij zijn verantwoordelijkheid ontliep door zich op zijn zwijgrecht te beroepen.

De kickbokser zei dat hij zweeg tijdens het proces omdat hij de mensen die kritiek op hem leveren, geen aanleiding voor nog meer opmerkingen wilde geven. Volgens Hari is er in aanloop naar het proces veel over hem verzonnen.

STER reclame